torstai 19. toukokuuta 2011

Vastaus

Viime yönä sain itseasiassa vastauksen siihen pahuuspohdintaani, tällä kertaa painajaisen muodossa. Unessa olin tietokoneella ja joku tuli takaapäin ja tarttui hartioihini, kädet näyttivät vanhan miehen käsiltä. Tuntematon puristi käsivarteni tiukasti vartaloa vasten ja samalla veti hupparin hupun silmille. Sitten hän piristi lujasti pään molemmilta puolilta. Huppu silmilläni tunsin, kuinka käsiini tartuttiin ja niillä naputeltiin tietokoneen näppäimistöä. Pinnistelin ja huusin isää apuun. Samassa "joku" lennähti minusta irti. Takanani sängyllä makasi latinalaisamerikkalaisen näköinen tumma poika joka katsoi minua vihamielisesti. Poika sähisi ja lähti poispäin. Huusin isää uudelleen, ettei poikaa saisi päästää pois, vaan pitäisi kutsua poliisit. Poika meni takaovelle ja sieltä ulos koko ajan minua katsoen ja minua kiroten. Seurasin häntä ovelle ja sain vaivalloisesti sähähdettyä takaisin "pirun poika". Sen sanoessani tajusin, että sitähän hän juuri oli "Pirun" poika. Vanhan miehen kädet eivät unessa olleet isäni kädet, vaan jonkun muun, vaikka niiden ulkonäkö oli ristiriidassa pojan iän (10-12) kanssa, niin ne tuntuivat kuuluvan hänelle. Jälkikäteen ajateltuna unen pojalla olisi pitänyt olla ain akin neljä kättä, kun pystyi samaan aikaan pitämään kiinni sekä päästä, että käsistä, mutta eiväthän unet muutenkaan ole loogisia :D

Asunto unessa oli lapsuuden kotini. Ei se mitä nyt myydään, vaan se, jossa asuin vanhempieni kanssa koko lapsuuteni. Tuohon myynnissä olevaan asuntoon muutettiin vasta, kun olin lukiossa. Huone, jossa outo poika, tai mikä se olikin, kävi kimppuuni oli vanhempien entinen huone, joka oli loppu vuosina siellä asuessani minun huoneeni. Asunnon taka-oveen liittyy paljon asioita, syystä tai toisessa se on usein unissani ja piha, jonne se johtaa on usein täynnä "pahoja" asioita, vaikka tosiasiassa piha oli tosi ihana ja viihdyin siellä hyvin. Tosin kerran olin yöllä unissani kävellyt ulos ja äiti heräsi vasta, kun tulin takaisin. Sen jälkeen ko. ovi olikin lukon lisäksi varmistettu hakasella, joka oli ulottumattomissani.

Miten sitten tulkitsisin unen? Jotenkin se, joka silloin teki niitä pahoja asioita en ollut minä tai ainakin se jokin on nyt minusta lähtenyt irti ja kadonnut. Jotenkin siis olen toiminut silloin pakotettuna. Isä oli tässä unessa, kuten usein muutenkin "hyvänä" elementtinä. Näin unen käytännössä heti, kun nukahdin, joten siksi se jotenkin tuntui vastaukselta illan pohdintoihin. Ompahan siis jotain hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti